Головна » 2014 » Лютий » 14 » Вибір професії - вибір долі.
01:23
Вибір професії - вибір долі.

     Робота і все, що з нею пов'язане, займає в середньому приблизно половину життя людини. Знайти себе в світі професій – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. Існує пряма залежність між тим, наскільки люди задоволені своєю професією, і тим, наскільки щасливим вони сприймають своє життя. З одного боку, вибір професії – це завжди погляд в майбутнє. Чим я хочу займатися, чого і як досягти, з якими труднощами мені доведеться зустрітися на вибраному шляху? З іншого боку, це одночасно і погляд всередину себе: які мої сильні і слабкі сторони, що я готовий подолати, щоб досягти успіху? І в чому для мене полягає цей самий успіх? Але головна складність при виборі професії полягає в тому, що його зазвичай доводиться здійснювати усліпу. Як правило, не вдається на власному досвіді пізнати, що представляє та професія, яку вирішуєш отримати. Часто виходить так: спочатку людина обирає спеціальність, щоб їй навчитися, витрачає роки на це і лише потім випробовує себе в роботі і розуміє, наскільки вона їй подобається і чи добре виходить. Або навіть не випробовує, оскільки з'ясовується, що по тій спеціальності, яку вона отримала, вільних робочих місць взагалі немає. Якщо ж вона все-таки знаходить роботу по професії, і вона сподобалася – значить, пощастило, вибір зроблено вірно. А якщо ні? Гірко усвідомлювати, що декілька років напруженого навчання пройшли даремно. Щоб не опинитися в такій ситуації, до професійного самовизначення потрібно підходити осмислено і починати думати про перспективи майбутньої роботи ще в школі.




     Нещодавно в нашій школі завершився тижденьпрофорієнтації . В рамках тижня пройшли конкурси малюнків серед учнів 9 класу, конкурс-творів, виховні години та екскурсіїї. 

     Пропонуємо вам переглянути уривки з кращих творів дев’ятикласників.

  Таволжанська Ірина.


Вибір професії це надзвичайно важливий етап у житті людини, адже від цього вибору залежить майбутнє людини. Добре коли це питання вас цікавить особисто – це означає, що ви маєте високу соціальну позицію і маєте якусь конкретну мету у житті. Погано, коли батьки здійснюють за вас цей непростий вибір, тому що може статися так, що ви будете усе своє життя займатись справою, яка вас не цікавить,яка вам зовсім недовподоби.

Я вважаю, що, якщо ви творча натура, то ви повинні займатися роботою, пов'язаною з творчістю,якщо подобається техніка – то, відповідно, це має бути професія пов'язана з технікою. Під час вибору професії ви також повинні враховувати ваші здібності і особисті риси характеру. Якщо ви екстраверт – тобто любите спілкуватися з людьми, до для вас більше підійдуть професії, де ви повинні взаємодіяти з іншими. Якщо ж ви інтроверт, то ви повинні обирати собі таку професію, де мінімальне коло спілкування з людьми.

  Ришкова Аліна.

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. В першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством,а найголовніше перед собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Робота і все, що з нею пов'язане, займає в більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.

 Сумцов Едуард.

Не раз мені доводилося чути від дорослих, як важливо знайти своє місце в житті. Тоді я над цим не замислювалася, бо знала, що моє місце в моїй родині, в школі, серед друзів. І тільки зараз зрозуміла, наскільки це важливо — обрати свій вірний шлях, який пов'язаний ще і з професією!

 Шапченко Тетяна.

Усе життя людини складається з виборів. Зробивши один вибір, ми відсікаємо безліч інших можливостей, а тому кожного разу, як нам випадає щось обрати, ми повинні все ретельно зважувати, щоб зроблений нами крок помітно звучав відлунням у лабіринті нашого життя.

Вибір професії – один з найвідповідальніших моментів у житті кожної людини, адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість – одна з найважливіших умов життєвої повноцінності. Вибір професії значною мірою впливає на все наступне життя. До цих питань людина повертається не раз, але часто після школи молоді люди так і не знають, що б їм хотілося робити, їхні життєві інтереси ще не сформовані , тому необхідно зважити на всі аспекти стосовно вибору професії. Дивні істоти, ці люди: ніколи не задовольняються досягнутим, їм завжди здається, що щось краще пройшло повз них.





    

Категорія: Цікаві новини | Переглядів: 8739 | Додав: rnvk | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 2
2 BrandonRigma  
0
hydro herbal <a href=""> https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ </a> best life herbals

1 MarrieSow  
0
testo gigi d alessio oraotv live http://gizvape.com/products frutta e gelatorobin hood disney streaming italia film

stazione ferroviaria abano termeporta tv prandini http://dev.slf.org.au/node/33 alessia vicariabano offerte

Ім`я *:
Email *:
Код *: