Головна » 2021 » Листопад » 10 » Плекаємо рідну мову
14:14
Плекаємо рідну мову

День української мови та писемності 

Відомий український письменник ХІХ ст. Панас Мирний писав: «Найбільше й найдорожче добро кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця , в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почування».

9 листопада відзначаємо велике духовне свято – День української мови та писемності, що яскраво засвідчує багаторічний тернистий шлях рідного слова.

Учні 7 касу взяли участь в написанні ХХІ ювілейного Всеукраїнського диктанту національної єдності. Цьогоріч текст для диктанту написав український письменник Юрій Андрухович. Автор його і прочитав.

Колоритний і барвистий пізнавальний захід «Бринить, співає мова барвінкова» провела І. О. Мірошниченко із семикласниками. Захід проведений з метою поглиблення знань учнів про багатство української мови, зміцнення любові до рідного слова через осягнення краси мови, її милозвучності; удосконалення навичок культури мовлення, виховання почуття любові до слова.

Вчителька повела дітей у сиву давнину, розповідаючи їм про найдавніші літописи. Діти переглянули слайди про Нестора Літописця, великих просвітителів слов’ян братів Кирила та Мефодія, першодрукаря Івана Федорова.

Вітаємо всіх із Днем української писемності і мови. Шануймо нашу мову – іншої в нас нема і не буде. Рідна мова – це наш спадок, дар Божий, велика цінність, народний скарб. Наше завдання берегти цей неоціненний дар. Нехай живий вогник нашої рідної мови не згасає.

Категорія: Методична робота | Переглядів: 106 | Додав: rnvk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: